چله گاه چه جذابیت هایی دارد؟

به گزارش وبلاگ تجارت، خوب که به عکس های شهرهای مختلف استان فارس نگاه کنیم می بینیم معروفیت آن به ایران کوچک آنقدرها هم عجیب نیست. زمانی که جنوب این استان از حرارت می سوزد، سپیدان خنک است و مسافران زیادی را به سمت چله گاه راهنمایی می نماید. جایی که اسمش به خاطر امکانات رفاهی و محل مناسب اقامت برای بسیاری از شیرازی ها آشناست.

چله گاه چه جذابیت هایی دارد؟

چله گاه کجاست؟

روستای چله گاه که از توابع شهرستان سپیدان فارس است، بر سر راه آبشار مارگون واقع شده. این منطقه تفریحی تا سپیدان 25 کیلومتر و تا اردکان پنج کیلومتر فاصله دارد و برای رفتن به آن باید از جاده قدیم یاسوج به سپیدان گذشت.

برای اینکه یک تصور ذهنی درباره موقعیت جغرافیایی اش به دست آوریم باید بگوییم که سپیدان فارس از جنوب به شیراز و از جنوب و جنوب غربی به ممسنی می رسد. شرق آن مرودشت و شمال غربی آن کهگیلویه و بویراحمد است.

آینه صورتی رنگ ایران کجاست؟

چرا باید چله گاه را دید؟

آب وهوایی که در سپیدان فارس می بینیم هیچ جای دیگر استان نمی توانیم پیدا کنیم. چله گاه هم خلاصه ای از همه زیبایی های طبیعت سپیدان است.

در اینجا هم می توان آبشار پیدا کرد و هم غارچشمه و هم رودخانه. علاوه بر آب وهوا، ویژگی مثبتی که چله گاه را برای مسافران مجذوب نماینده نموده اقامتگاه و اردوگاهی است که در کنار همین طبیعت برپا شده. یعنی می توانیم با مبلغ خیلی کمی شب مان را لب رودخانه و نزدیک به آبشار بگذرانیم.

اگرچه این اقامتگاه جای نگرانی بابت امنیت باقی نمی گذارد، اما آخر هفته ها آنقدر شلوغ می گردد که احتمالا نمی توان در آن به راحتی استراحت کرد. در عوض موقع ظهر از هر چادر بوی یک غذا یا دود کباب بلند می گردد.

بیشتر مسافران از کازرون، یاسوج و شیراز به اینجا می آیند. از کازرون تا چله گاه 190 کیلومتر و حدود 3 ساعت راه است. مسافت یاسوج تا این منطقه 70 کیلومتر و از شیراز 110 کیلومتر است. به خاطر همین مسافت هم بیشتر آنها شب را در این منطقه کمپ می نمایند.

پارکینگ، سرویس بهداشتی و امکانات رفاهی این کمپ اگرچه شرایط عالی ندارند، اما حداقل نیازهای رفاهی را تامین می نمایند. برای کمپ کردن در چله گاه سپیدان فارس لازم نیست همه مایحتاجمان را از مبدا به چله گاه بیاوریم، چون در همین اردوگاه تفریحی هم سوپرمارکت وجود دارد.

بیشتر: با تنگ تیزاب آشنا شوید

جاذبه های نزدیک

پولادکف: اگر در محل چله گاه اتراق کنیم می توانیم در فاصله 25 دقیقه ای به پیست طبیعی سپیدان به نام پیست پولادکف سر بزنیم. این پیست معمولا از اواخر آبان تا اواخر فروردین پوشیده از برف است. پولادکف دومین پیست بزرگ در ایران است به همین دلیل ساکنان زیادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای یک برف بازی طبیعی و مقرون به صرفه به جای دوبی، به شیراز سفر می نمایند.

داخل این پیست، هتل پولادکف، لوازم اسکی، آموزش اسکی، رستوران، تله کابین و ماشین کوهستان هم پیدا می گردد. برای رفتن به پیست اسکی از چله گاه باید به سمت اردکان برگردیم. این پیست در کیلومتر 15 جاده سپیدان به آبشار مارگون واقع شده است.

آبشار مارگون: بعلاوه از آنجایی که چله گاه بر سر راه مارگون واقع شده، اگر مسیرمان را 50 کیلومتر دیگر ادامه دهیم به آبشار مارگون می رسیم.

برای تماشا آبشار باید ماشین را در پارکینگ پارک و چند دقیقه پیاده روی کنیم. زیبایی مارگون در این است که آب از ارتفاع بالا و از چند نقطه مختلف به زمین سرریز می گردد. به این آبشار، آبشار چشمه ای می گویند که بالای آن هیچ رودخانه ای وجود ندارد.

آب آبشار از چشمه های داخل کوه به بیرون می جوشد. در فصل گرم دمای آب به بالاتر از 10 درجه سانتی گراد نمی رسد و در فصول سرد هم آب قندیل می بندد.

چه سوغاتی بخریم؟

بخشی از ساکنان چله گاه و سپیدان را طوایف قشقایی تشکیل می دهند. زنان قشقایی این روستا گلیم و جاجیم می بافند و مسافران می توانند از آنها سوغات بخرند.

عکس: خبرگزاری برنا

منبع: اسنپ تریپ

به "چله گاه چه جذابیت هایی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چله گاه چه جذابیت هایی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید