اسیدهای چرب ضروری برای بدن ، منابع غذایی دریافت چربی های مفید

به گزارش وبلاگ تجارت، یک متخصص تغذیه با اشاره به مضررات چربی های ترانس برای بدن گفت: چربی های اشباع نشده مانند اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 برای بدن بسیار مفید هستند و از بروز بسیاری از بیماری ها هم جلوگیری می نماید.

اسیدهای چرب ضروری برای بدن ، منابع غذایی دریافت چربی های مفید

به گزارش وبلاگ تجارت، شهاب اولیایی در مصاحبه با مهر در مورد چربی های ترانس و ادعای بعضی از تبلیغات مبنی بر عدم وجود این نوع از چربی در بعضی از روغن ها، گفت: اسید چرب ترانس در واقع جز چربی های اشباع نشده است که البته به صورت طبیعی و غیر طبیعی یافت می گردد، اسید چرب غیر اشباع دو نوع دارد و در صنعت اسیدهای چرب غیر اشباع را به فرم جامد تبدیل می کنند یعنی روغن هایی را که مایع هستند به جامد تبدیل می کنند که قابلیت نگهداری و حرارت بیشتری را داشته باشد.

این متخصص تغذیه اضافه نمود: تغییراتی که در این نوع از روغن های مایع در اثر این فرایند اتفاق می افتد و با توجه به تغییر نوع فرم شیمیایی سبب بروز مسائلی می گردد و از حالت چربی های مفید تبدیل به مضر می شوند البته مقداری از اسیدهای چرب ترانس در محصولات حیوانی پرچرب مثل گوشت، شیر و فراورده های لبنی پرچرب هم وجود دارد.

وی بیان نمود: از جمله مضررات چربی ترانس برای بدن افزایش کلسترول خون یا همان LDL و کاهش کلسترول خوب خون یا همان HDL است همچنین سبب فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سکته های مغزی و خطر ابتلاء به ناباروری، دیابت نوع دو، سنگ کیسه صفرا، و بعضی از سرطان های مرتبط می گردد.

اولیایی مطرح کرد: فرم اسیدهای چرب ترانس فقط به این صورت نیست و گاهی اوقات افزایش دما و زمان سرخ کردن نیز می تواند میزان اسیدهای چرب ترانس را بالا ببرد و همینطور رادیکال های آزاد بنابراین این را باید در نظر داشت که سرخ کردن غذاها در مدت زمان طولانی می تواند مضر باشد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه از روغن های چرب ترانس در شیرینی پزی و فراوری مارگارین ها، کره های گیاهی، غذاهای فست فود، سیب زمینی سرخ نموده استفاده می گردد توضیح داد: مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن هایی که حاوی این نوع اسید چرب هستند تا حد امکان بپرهیزیم.

اولیایی در ادامه در مورد اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 اظهار کرد: این نوع از اسیدهای چرب در دسته اسیدهای چرب غیراشباع قرار دارند که مصرف آنها می تواند از بروز مسائل قلبی و چربی خون جلوگیری کنند بنابراین استفاده از آنها را متخصصان تغذیه توصیه می کنند لازم به ذکر است این نوع از اسیدهای چرب به دلیل اینکه منبع دریافت آنها منابع غذایی هستند و بدن قادر به توانایی ساخت آنها نیست اسید چرب ضروری گفته می گردد.

وی گفت: به طور کلی از هریک از این اسیدهای چرب اشباع نشده باید به میزان کافی دریافت کنیم اما نوع رژیم غذایی ما به شکلی است که بیشتر اسیدهای چرب امگا 6 را دریافت می کنیم و امگا 3 کمتر دریافت می گردد.

این متخصص تغذیه با اشاره به منابع غذایی سرشار از این اسیدهای چرب گفت: ماهی سالمون و ساردین جز منابعی هستند که حاوی مقدار زیادی از اسید چرب امگا 3 هستند، بذر کتان و روغن آن و گردو جز منابع خوب امگا 3 هستند که اگر دقت کنید می بینید که این مواد در سبد غذایی ما کمتر یافت می شوند بنابراین امگا 3 هم کم مصرف می گردد.

اولیایی مطرح کرد: اسیدهای چرب امگا 6 در روغن سویا، روغن ذرت و آفتابگردان وجود دارد که در برنامه غذایی ما بسیار وجود دارد لازم به ذکر است؛ اسیدهای چرب امگا 9 نیز که باعث کاهش کلسترول بد می گردد و خواص ضد التهابی دارد در روغن زیتون، روغن کانولا و روغن بادام وجود دارد همه این اسیدهای چرب سالم هستند اما برنامه غذایی ما به شکلی است که بیشتر امگا 6 مصرف می کنیم و همین عدم تعادل می تواند منجر به اختلال و بروز بیماری گردد و باید از منابع اسیدهای چرب امگا 3 و 9 نیز استفاده کنیم.

وی در آخر تاکید نمود: افراد باید همه روغن ها را به طور متنوع و به شکل چرخشی استفاده کنند روغن ذرت، روغن آفتابگردان و زیتون و کانولا به شکل متناسب البته نسبت به عدم مصرف و یا محدودیت روغن های جامد و حیوانی نیز باید توجه ویژه ای داشته باشند.

منبع: جام جم آنلاین

به "اسیدهای چرب ضروری برای بدن ، منابع غذایی دریافت چربی های مفید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسیدهای چرب ضروری برای بدن ، منابع غذایی دریافت چربی های مفید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید