روغنی با خواص بسیار

به گزارش وبلاگ تجارت، روغن زیتون، غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است. جمعیت این منطقه دارای امید به زندگی طولانی تر داشته و درصد ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی در آنها پایین تر است.

روغنی با خواص بسیار فوائد روغن زیتون برای سلامتی بدن چیست؟

چکیده :

روغن زیتون، غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است. جمعیت این منطقه دارای امید به زندگی طولانی تر داشته و درصد ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی آنها در مقایسه با آمریکایی های شمالی و اروپایی های شمالی، پایین تر است. ما در این مقاله به آنالیز رابطه مصرف روغن زیتون و برخی از بیماری ها مثل: آلزایمر، سکته و بیماری های قلبی و عروقی می پردازیم.

تعداد کلمات : 1334 / تخمین زمان مطالعه : 7 دقیقه

نویسنده: کریستین نوردویست

مترجم: علی مهربانی

روغن زیتون چیست؟

روغن زیتون یک چربی است که از میوه درخت زیتون (درخت سنتی منطقه مدیترانه) بدست می آید. زیتون های کامل برای فراوری این روغن متمایز فشرده می شوند. این روغن در لوازم آرایشی، پزشکی، پخت و پز و ساخت صابون هم مورد استفاده قرار می گیرد و بعلاوه به عنوان سوخت برای لامپ های سنتی استفاده می گردد. روغن زیتون مخصوص دریای مدیترانه بود، اما امروزه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. در رژیم غذایی، زیتون ها را می توان به صورت کامل، خرد شده و اضافه شده به غذاها استفاده کرد. این روغن را می توان برای سرخ کردن و یا به عنوان سس سالاد استفاده کرد. برخی از مردم آن را حتی در شیشه های کوچک برای اهداف دارویی مصرف می نمایند.

فواید زیتون روغن

در 50 سال گذشته، بسیاری از مطالعات به مزایای سلامتی روغن زیتون پرداخته اند.

روغن زیتون و سیستم قلبی عروقی

روغن زیتون منبع اصلی تامین چربی رژیم غذایی در رژیم مدیترانه ای است. به نظر می رسد کم تر بودن مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در منطقه مدیترانه، در مقایسه با سایر نقاط دنیا، به دلیل همین نوع چربی باشد. مطالعات اجرا شده در بارسلون اسپانیا، به آنالیز اثرات بیولوژیکی و بالینی روغن زیتون پرداخته است. نتایج نشان داد افرادی که به طور منظم روغن زیتون مصرف می نمایند، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، از جمله فشار خون بالا، سکته مغزی، و هیپرلیپیدمی (سطح کلسترول بالا و تری گلیسرید) را کاهش داده اند. مصرف روغن زیتون بعلاوه به کاهش التهاب، اختلال عملکرد اندوتلیال (مسائل با رطوبت داخلی رگ های خونی)، ترومبوز و متابولیسم کربوهیدرات یاری می نماید.

سرخ کردن با روغن زیتون و خطر بیماری قلبی

محققان مادریدی، در اسپانیا، در BMJ گزارش دادند افرادی که به طور مرتب خوردن غذاهای سرخ شده در روغن زیتون یا روغن آفتابگردان را مصرف می نمایند خطر ابتلا به بیماری های قلبی یا مرگ زودرس را کاهش می دهند. دانشمندان 40،757 بزرگسال از سن 26 تا 69 سال را در طی یک دوره 11 ساله مورد آنالیز قرار دادند. آنها روی روشهای آشپزی و عادات غذایی تمرکز کردند. در حالی که هیچکدام از شرکت نمایندگان در هنگام آغاز مطالعه بیماری قلبی داشتند.

محققان نتیجه گرفتند: در یک کشور مدیترانه ای که روغن های آفتابگردان و روغن زیتون رایج ترین چربی ها برای سرخ کردن هستند و در صورتی که اندازه زیادی غذای سرخ شده در داخل و خارج از خانه مصرف گردد، آنها ارتباطی بین مصرف مواد غذایی سرخ شده و خطر بیماری قلبی یا مرگ پیدا نکردند. وعده های غذایی سرخ شده برای شرکت نمایندگان در این تحقیق به عنوان یک وعده غذایی تعریف شده بود.

طبق تحقیقات منتشر شده از سوی دانشگاه گرانادا در سال 2016، سرخ کردن در روغن زیتون می تواند به ماندگاری بیشتر مواد غذایی یاری کند. دانشمندان می گویند اسید فنیکی که به وسیله روغن زیتون به مواد غذایی منتقل می گردد، باعث سلامتی آنها می گردد. در سال 2017، یک مطالعه دیگر نشان داد که روغن زیتون پایدارتر است و به احتمال زیاد ارزش غذایی، ماده ای که در آن سرخ شده را در مقایسه با روغن آفتابگردان، تغییر می دهد.

روغن زیتون ممکن است به جلوگیری از سکته یاری کند

دانشمندان در فرانسه اظهار داشتند که روغن زیتون ممکن است از سکته مغزی در افراد مسن جلوگیری کند. این تیم متوجه شد که افراد سالمند که به طور مرتب روغن زیتون را برای پخت و پز، سس سالاد یا با نان استفاده می نمایند، احتمال خطر سکته مغزی در آنها نسبت به کسانی که هرگز آن را مصرف ننموده اند، 41 درصد کمتر است. محققان پیشنهاد کردند که روغن زیتون ممکن است یک راه مقرون به صرفه و آسان برای جلوگیری از سکته مغزی باشد که یک مشکل رایج در افراد مسن به شمار می رود.

روغن زیتون منبع اصلی تامین چربی رژیم غذایی در رژیم مدیترانه ای است. به نظر می رسد کم تر بودن مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در منطقه مدیترانه، در مقایسه با سایر نقاط دنیا، به دلیل همین نوع چربی باشد.

خطر افسردگی و مصرف روغن زیتون

افرادی که رژیم غذایی آنها دارای چربی های ترانس است، در مقایسه با کسانی که رژیم غذایی آنها غنی از چربی های اشباع نشده است، خطر ابتلا به افسردگی بالایی دارند، چربی های ترانس به طور گسترده ای در فست فود ها و مواد فراوریی مانند شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرند.

بر اساس یک مطالعه اجرا شده در دانشگاه Las Palmas de Gran Canaria در اسپانیا ، ظاهرا روغن زیتون از انسان در مقابل خطر افسردگی محافظت می نماید. داده های مربوط به 12،000 داوطلب طی یک دوره 6 ساله نشان داد. افرادی که به طور مرتب چربی هایی غیر از روغن زیتون مصرف می کردند، 48 درصد بیشتر از افرادی که چربی های رژیم غذایی آنها به طور عمده روغن زیتون بود، خطر ابتلا به افسردگی را داشتند. هر اندازه چربی های ترانس بیشتری خوردند، احتمال ابتلا به افسردگی بالاتر رفت.

روغن زیتون ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد

دانشمندان بارسلونا در اسپانیا یک مکانیسم کلیدی را پیدا کردند که در آن روغن زیتون از بدن را در برابر سرطان سینه، در مقایسه با سایر روغن های گیاهی محافظت می نماید. پس از رمزگشایی سیگنال های سلول های تومور پستان که به وسیله روغن زیتون فعال شده اند، آنها نتیجه گیری کردند که روغن باعث کاهش فعالیت p21Ras، ژن سرطان می گردد. این تیم ارتباط بین روغن زیتون با کیفیت بالا و اندازه بالای تومورهای خوش خیم و غیر سرطانی را نشان دادند.

روغن زیتون به حفظ سطح کلسترول سالم بدن یاری می نماید

یک مطالعه ژاپنی که در مجله علوم پزشکی منتشر شد، نشان داد که اندازه کلسترول LDL در 28 بیمار بستری که مکمل های روغن زیتون را یکبار در روز به مدت 6 هفته مصرف نموده بودند، کاهش یافته است. لیپوپروتئین کم چگالی (LDL) اغلب به عنوان کلسترول بد نامیده می گردد. کلسترول خوب لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) نامیده می گردد. نویسندگان به این نتیجه رسیدند: این نتایج تأثیر بسزایی از طرف روغن زیتون بر طیف لیپوپروتئین داشته است.

روغن زیتون و بیماری آلزایمر

نرخ بیماری آلزایمر در کشورهای مدیترانه پایین تر است، در حالیکه مصرف روغن زیتون آنجا، بالاتر از هر جای دیگری در دنیا است. محققان اسپانیا معتقدند که یک رژیم غذایی مدیترانه ای که حاوی مقادیر بیشتری از روغن زیتون با ارزش آنتی اکسیدان است یا میوه های مخلوط می تواند به حفظ عملکرد شناختی در افراد مسن یاری کند.

روغن زیتون فوق العاده عالی و آماس لوزالمعده حاد

روغن زیتون که سرشار از اسید اولئیک و هیدروکسی تیروئول است بر توسعه آماس لوزالمعده حاد یا التهاب ناگهانی پانکراس تاثیر می گذارد. محققان پس از انجام آزمایش هایی در دانشگاه گرانادا ر اسپانیا، دریافتند که اجزای روغن زیتون بدن را در برابر آماس لوزالمعده حاد محافظت می نمایند.

بیشتر بدانید : معجزه روغن زیتون

روغن زیتون و کبد

محققان تونس و عربستان سعودی مطالعاتی را انجام دادند که نشان می دهد روغن زیتون می تواند از استرس اکسیداتیو کبد محافظت کند. استرس اکسیداتیو به آسیب سلولی مرتبط با واکنش شیمیایی بین رادیکال های آزاد و سایر مولکول های بدن گفته می گردد. پس از اینکه اندازهی علف کش میانه سمی، به موش های آزمایشگاهی داده شد. آنها را با رژیم غذایی حاوی روغن زیتون تغذیه کردند. به نظر می رسد که روغن زیتون آنها را درمقابل آسیب های کبدی محافظت می نماید.

به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، 100 میلی لیتر (3.5 اونس) از یک نوع روغن زیتون حاوی:

انرژی: 800 کیلو کالری

چربی: 93.3 گرم، یا 13.33 گرم اشباع شده است و 66.6 گرم غیر اشباع است

که حاوی هیچ نوع کربوهیدرات یا پروتئین نمی باشد.

برگرفته از سایت: www.medicalnewstoday.com

منبع: راسخون

به "روغنی با خواص بسیار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روغنی با خواص بسیار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید